tiistai 16. syyskuuta 2014

Pesu- ja vahausharjoitus

Teimme tänään pesu- ja vahausharjoituksen. Ekana huuhtelimme auton liasta, sitten pesimme saippualla sieniä käyttäen, jonka jälkeen huuuhtelimme auton. Lopuksi vahasimme auton. 

Auton sisäpesu

Ekana huuhdellaan matot, jonka jälkee auto imuroidaan, sitten muoviosat kostella rätillä lopuksi lasit putsataan sisältä.

perjantai 5. syyskuuta 2014

Rengastyöt

Tänään teimme koulussa rengas harjoituksia otimme renkaa pois vanteilta ja laitoimme takas. Lopuksi tasapainotimme pyörän.
Otettiin venttiilin sielu pois

Kumi painettiin keskiuraan
renkaan pois ottoa
taspainotusta
Lisättiin paino koneen näyttämään paikkaan
Pyörien tehtävä on muuttaa moottorilta tullut teho liikkeeksi ja mahdollistaa kääntyminen. Renkaassa merkit ketoivat nopeusluokan, koon ja että siinä ei ole sisäkumia. Kesärenkaissa urasyvyys tulisi olla vähintää 1.6mm. Talvirenkaissa 3mm. Nastamäärä saa poiketa enintään 25%, sen renkaan nasta määrästä, jossa niitä on eniten. Rengasala suosittelee vaihtamaan 4mm urasyvyyteen kuluneet kesä renkaat uusiin. Talvirenkaat jotka ovat kulunee 5mm urasyvyyteen.

maanantai 1. syyskuuta 2014

Kierre harjoitus

Tänään tein kierre harjoituksen. Ekana sahasimme metallitangosta 4cm pitkän palan. Sitten porasimme siihen reiän ja teimme kierteet. Lopuksi kokeilimme kuinka kireälle pultin saa siihen. Se kesti n.17 Newtonia.